club520.會伍貳零
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

club520.會伍貳零_全球第一個[吉士520(gz520)]技術討論區,以及有關[非常出版]的最新資訊中心,隆重登場!本討論區同時為[非常出版]接受訂購、提供查詢、解答郵購疑問。歡迎所有有志成為專業炒手的網友加入!本討論區為[吉興財經網]的附屬論壇。歡迎各位利用[吉興財經網]www.gutzBro.com為正式入口網站!

首頁Latest images會員註冊登入

一索研究室

向下 
+4
ivandanny0723
froggy
cd365
anotherworld
8 posters
前往頁面 : 1, 2  下一步
發表人內容
業餘炒手
業餘炒手

文章數 : 55
注冊日期 : 2010-10-14

一索研究室 Empty
發表主題: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周三 8月 15, 2012 4:57 pm

我係雀仔,綽號"一索",嗜好食格仔.今日係度學人開帖希望幫吉兄搞旺個場,順便同大家吹吓水.
我抄股冇乜偉論,最多係跟住吉兄套520.鍾意食格仔,有賺就走,密食當三番.
抄吓股,講吓冧巴,就最開心.歡迎大家一齊入嚟吹吓水,,,,,,,,,,,,,,,cheers
回頂端 向下
業餘炒手
業餘炒手

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周三 8月 15, 2012 10:56 pm

今日3933上番520,入咗1注先.
有國策扶持,所以睇好藥業版塊.
見佢走勢同8月頭嘅3336好鬼似,睇吓佢幾時爆番轉,,,,,,,,,,,,,,cyclops
回頂端 向下
cd365
業餘炒手
業餘炒手
cd365

文章數 : 24

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周三 8月 15, 2012 11:19 pm

雀兄,
3933有冇3336爆得咁勁先?
我3.8都入咗呀Razz
回頂端 向下
業餘炒手
業餘炒手

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周三 8月 15, 2012 11:36 pm

爆咗你咪知囉,,,,,,,,,,,,Laughing
回頂端 向下
froggy
業餘炒手
業餘炒手
froggy

文章數 : 13
注冊日期 : 2011-01-21

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周四 8月 16, 2012 12:02 am

anotherworld 寫到:
今日3933上番520,入咗1注先.
有國策扶持,所以睇好藥業版塊.
見佢走勢同8月頭嘅3336好鬼似,睇吓佢幾時爆番轉,,,,,,,,,,,,,,cyclops
今日有幾隻醫藥股上咗升幅榜albino
回頂端 向下
業餘炒手
業餘炒手

文章數 : 30
注冊日期 : 2011-10-14

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周四 8月 16, 2012 1:49 am

支持雀兄 , 雀兄 , 您參吳參透到吉兄所言 ge 有 d 股每日長竹身(即係有足夠水位daytrade , 方便fund佬一手一手咁trade) , 當中我們做閒應該如何可以跟上車呢?
回頂端 向下
業餘炒手
業餘炒手

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周四 8月 16, 2012 1:15 pm

ivandanny0723 寫到:
支持雀兄 , 雀兄 , 您參吳參透到吉兄所言 ge 有 d 股每日長竹身(即係有足夠水位daytrade , 方便fund佬一手一手咁trade) , 當中我們做閒應該如何可以跟上車呢?
你睇吓689先,,,,,,,,,,,,,Very Happy
回頂端 向下
業餘炒手
業餘炒手

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周四 8月 16, 2012 10:21 pm

你睇吓689先,,,,,,,,,,,,,Very Happy

689 吳算特出 , 吉兄ge 意思係 .... example 751 ...
回頂端 向下
業餘炒手
業餘炒手

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周四 8月 16, 2012 11:26 pm

689 吳算特出 , 吉兄ge 意思係 .... example 751 ...
我嘅領悟係"低開然後做陽燭". 朝朝起得早,收市前就食得.哩D就係吉兄以前講嘅"有震幅冇波幅",,,,,,,,,,,,,,,,,,,,bounce

689同751班fund佬玩嘅原理一樣.
仲有一點, 我覺得玩哩D最緊要陽燭多陰燭小,如果唔係好易中招.
回頂端 向下
cd365
業餘炒手
業餘炒手
cd365

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周四 8月 16, 2012 11:41 pm

爆咗你咪知囉,,,,,,,,,,,,Laughing
雀ching,
3933我今日賺4%食咗轉先Embarassed
你估聽日會唔會有平貨執呢?
回頂端 向下
業餘炒手
業餘炒手

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周五 8月 17, 2012 1:49 am

我嘅領悟係"低開然後做陽燭". 朝朝起得早,收市前就食得.哩D就係吉兄以前講嘅"有震幅冇波幅",,,,,,,,,,,,,,,,,,,,bounce

689同751班fund佬玩嘅原理一樣.
仲有一點, 我覺得玩哩D最緊要陽燭多陰燭小,如果唔係好易中招.

我同意你既講法 , 咁你有無咁玩法 ar , 雀兄 , 多謝你指教
回頂端 向下
業餘炒手
業餘炒手

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周日 8月 19, 2012 10:49 pm

我冇玩689.
你問起,我先揾隻出嚟大家研究吓.
宜家玩緊3933同埋336.
你講果隻1555都唔錯,聽日分分鐘睇位將336轉碼,,,,,,,,,,,,,,,cyclops
回頂端 向下
業餘炒手
業餘炒手

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周一 8月 20, 2012 2:21 am

我冇玩689.
你問起,我先揾隻出嚟大家研究吓.
宜家玩緊3933同埋336.
你講果隻1555都唔錯,聽日分分鐘睇位將336轉碼,,,,,,,,,,,,,,,cyclops

我既經驗話我知 1555 叫安全 , 2331 叫吳安全 , 因為 2331 不在20 天上反彈 , 我記得我同你賴過野 ge 程況就係 2331 而家呢種 , 而當年賴野既名稱叫 3336
回頂端 向下
業餘炒手
業餘炒手

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周一 8月 20, 2012 10:34 pm

我既經驗話我知 1555 叫安全 , 2331 叫吳安全 , 因為 2331 不在20 天上反彈 , 我記得我同你賴過野 ge 程況就係 2331 而家呢種 , 而當年賴野既名稱叫 3336

我未跟吉兄之前都成日想揾D安全股,
炒吓炒吓,慢慢領悟到,如果唔識睇圖操盤就乜都死,,,,,,,,,,,,,, What a Face

唔係好明你講乜, 係:
你賴野?
我賴野?
定係我同你齊齊賴野呀??,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Question Question

當年3336???係指幾時呀大佬,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Question
回頂端 向下
froggy
業餘炒手
業餘炒手
froggy

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周一 8月 20, 2012 11:27 pm

醫藥股之中隻233都升得唔錯albino
回頂端 向下
cd365
業餘炒手
業餘炒手
cd365

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周一 8月 20, 2012 11:34 pm

froggy 寫到:
咪係 Rolling Eyes 我揸果隻就No
雀ching 3933我今日3.83加咗注,收市又係得3.83 Mad
回頂端 向下
業餘炒手
業餘炒手

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周三 8月 22, 2012 5:29 pm

cd365 寫到:
froggy 寫到:
咪係 Rolling Eyes 我揸果隻就No
雀ching 3933我今日3.83加咗注,收市又係得3.83 Mad
3933哩2日企得好硬吓,等收錢啦,,,,,,,,,,,,,,Smile
回頂端 向下
uncletommy
業餘炒手
業餘炒手
uncletommy

文章數 : 4
注冊日期 : 2012-08-13

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周三 8月 22, 2012 5:36 pm

雀兄, 早兩日你由336轉去1555.
但想不到今天336走勢仍是比1555強.
回頂端 向下
cd365
業餘炒手
業餘炒手
cd365

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周三 8月 22, 2012 5:45 pm

3933哩2日企得好硬吓,等收錢啦,,,,,,,,,,,,,,Smile

嘩今日3933幾次上4蚊,轉頭一嘢插落3.91, 嚇到我想走貨.好在冇多手What a Face
收到.雀兄你睇4.5
回頂端 向下
業餘炒手
業餘炒手

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周三 8月 22, 2012 6:11 pm

uncletommy 寫到:
今日平手走咗1555,,,,,,,,,,,,,Suspect
回頂端 向下
業餘炒手
業餘炒手

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周四 8月 23, 2012 2:22 am

uncletommy 寫到:
今日平手走咗1555,,,,,,,,,,,,,Suspect

1555 走勢的確吳靚
回頂端 向下
cd365
業餘炒手
業餘炒手
cd365

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周四 8月 23, 2012 6:17 pm

3933開緊車lol!
回頂端 向下
froggy
業餘炒手
業餘炒手
froggy

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周四 8月 23, 2012 6:42 pm

cd365 寫到:

嘩今日3933幾次上4蚊,轉頭一嘢插落3.91, 嚇到我想走貨.好在冇多手What a Face
收到.雀兄你睇4.5

c hing, 今日都好驚嚇,最低震到3.85, 又抽升到最高位收4.22 albino

祝你同雀兄大豐收
回頂端 向下
chiming
業餘炒手
業餘炒手
chiming

文章數 : 1
注冊日期 : 2012-02-06

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周四 8月 23, 2012 6:53 pm

1888 好似有啲計咁喎 sunny
回頂端 向下
業餘炒手
業餘炒手

一索研究室 Empty
發表主題: 回復: 一索研究室   一索研究室 Icon_minitime周四 8月 23, 2012 11:55 pm

chiming 寫到:
1888 好似有啲計咁喎 sunny
衣輪好多股都排住隊沖破砠力位, 一旦沖破就和味,,,,,,,,,,,,,,,,,cyclops
336, 3336, 3933, 1818, 773, 3818 隻隻都勢不可擋.
回頂端 向下

一索研究室
回頂端 
1頁(共2頁)前往頁面 : 1, 2  下一步

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
club520.會伍貳零 :: 散戶俱樂部-
前往: